Verloren was gieten

  Precisie gieten met “verloren was gieten”

  Verloren was gieten is een methode waarmee metalen en glazen voorwerpen worden gegoten. De methode wordt ook wel cire perdue (Frans) of lost wax (Engels) genoemd.

  Het doel van verloren was is dat er in een nauwkeurige matrijs, welke voornamelijk uit aluminium wordt gemaakt, was wordt gespoten waardoor er een wasmodel tot stand komt met een uitstekende contour scherpte. Afhankelijk van de hoeveelheid eindproducten er gemaakt dienen te worden wordt de matrijs met de hand of volledig geautomatiseerd gevuld. Eenmaal gevuld wordt het wasmodel met uitstoters uit de matrijs verwijderd.

  Losse was modellen

  Losse wassen modellen kunnen worden samengevoegd middels solderen en kunnen ook tot een zogeheten wasboom worden samengevoegd. Boven staat dan een giettrechter waar later het gesmolten metaal in wordt gegoten. De wasboom is voorzien van een vuurvaste schaal zodat het goed tegen de hitte van het gesmolten staal kan. De procedure wordt een aantal keren uitgevoerd en afgewisseld met een droog periode. Op die manier ontstaat er een schaal die dik genoeg is om later de hoge druk op te vangen. Dit proces wordt over het algemeen volledig geautomatiseerd uitgevoerd.

  De verloren was methode kan worden gebruikt voor de productie van zowel grote als kleine aantallen. Daarnaast kan het ook voor zeer veel verschillende manieren doeleinden worden gebruikt. Denk aan de luchtvaart, ruimtevaart, automotive, mechanische industrie, wapenindustrie, medische sector en vrije tijd artikelen.

  Wilt u meer weten over verloren was gieten en wat wij in deze voor u kunnen betekenen? We staan u graag te woord.

  Meer informatie? Vraag vrijblijvend meer informatie op!

   Uw naam (verplicht)

   Uw email (verplicht)

   Onderwerp

   Uw bericht