Aluminium gieten

  Aluminium gieten

  Aluminium is vandaag de dag bijna niet meer weg te denken uit onze samenleving. Het dateert terug tot in de oudheid. Aluminium werd bijvoorbeeld gebruikt om bloedingen te stoppen en werd ontdekt door Humphry Davy in 1807. Aluminium is een van de meest gebruikte metalen in onze samenleving. Bekende toepassingen van aluminium zijn:

  • Vervoersmiddelen als auto’s, vliegtuigen, treinen en fietsen;
  • Huishoudelijke apparaten en voorwerpen zoals pannen, bestek en de zool van een strijkijzer;
  • Aluminium kozijnen en deuren;
  • Bouwsteigers en ladders;
  • Meubels zoals kasten, tafels en stoelen.

  Aluminium wordt in vele sectoren met regelmaat toegepast vanwege de verschillende voordelige kwaliteiten van het metaal. Aluminium is zilverwit van kleur, buigzaam en heeft een laag smeltpunt waardoor het geschikt is voor spuitgieten. Door de zeer bewerkbare en toch stevige constructie eigenschappen is aluminium een alom gebruikt metaal. Dit geldt juist voor gietwerk gezien aluminium relatief snel smelt en makkelijk naar wens is te vormen.

  Wij zijn specialist in het gieten van metalen en kunststoffen, door outsourcing en diverse connecties kunnen wij een goede prijs en kwaliteit verhouding leveren. Wij blijven bij ieder onderdeel van het proces betrokken en hechten waarde aan kwaliteit. Wij kunnen u helpen bij het maken van de tekeningen, adviseren voor, tijdens en na het proces en van idee tot eindproduct meelopen voor een optimaal resultaat.

  Meer informatie? Vraag vrijblijvend meer informatie op!

   Uw naam (verplicht)

   Uw email (verplicht)

   Onderwerp

   Uw bericht