Spuitgieten

  Spuitgieten geschikt voor lage smeltpunt materialen

  Spuitgieten is een vormgeeftechniek voor plasticsoorten zoals ABS, PVC en acryl, maar ook voor thermoharders (ook wel duroplasten genoemd) als MF en metalen welke een laag smeltpunt hebben.

  In het voorbeeld pakken we kunststof om uit te leggen wat spuitgieten is. Bij spuitgieten wordt de kunststof in de vorm van granulaat of poeder gesmolten tot een bepaalde massa en vervolgens onder hoge druk ingespoten in een mal. In deze mal (ook wel matrijs genoemd) bevindt zich een holte welke is gevormd naar het eindproduct. Door afkoeling stolt het kunststof en blijft het eindproduct over. Spuitgieten is een van de meest gebruikte methodes voor het gieten van kunststof onderdelen.

  Kwaliteit van spuitgieten

  Er zijn diverse factoren van invloed op de kwaliteit van het gegoten onderdeel. Met name de machine welke wordt gebruikt voor het geautomatiseerde proces is daarbij een belangrijk onderdeel. Moderne elektronisch gestuurde spuitgiet machines zijn erg stabiel, maar ook andere factoren spelen een belangrijke rol. Hieronder een overzicht:

  • Kwaliteit van de kunststof;
  • Hoeveelheid vocht;
  • Wisseling van de omgevingstemperatuur

  Deze factoren kunnen de kwaliteit van het eindproduct aanzienlijk beïnvloeden. Om de kwaliteit zo hoog mogelijk te houden vindt er constante meting en bewaking van de matrijsbinnendruk en wandtemperatuur van de matrijs plaats.

  Wilt u meer weten over spuitgieten en wat daarbij de mogelijkheden zijn voor u? Wij helpen u graag. Neem gerust geheel vrijblijvend contact met ons op.

  Vraag vrijblijvend meer informatie op!

   Uw naam (verplicht)

   Uw email (verplicht)

   Onderwerp

   Uw bericht