RVS

  Roestvast staal gieten

  De meest bekende vorm van hooggelegeerd staal is RVS of roestvast staal. Hoofdlegeringselementen die zich in RVS bevinden zijn chroom en nikkel, maar alleen chroom kan worden gebruikt om het staal daadwerkelijk roestvast te maken. Echter wordt nikkel vaak toegevoegd omdat het een aantal ongewenste effecten van chroom kan tegenwerken. Zo wordt er vaak 18 procent chroom en 8 procent nikkel verwerkt in RVS.

  Zoals de voluitgeschreven naam van RVS al enigszins verklapt kan het metaal tegen oxidatie en corrosie. Dit komt door een chemische verbinding tussen chroom en zuurstof, door de verbinding ontstaat er een oxidehuid op het RVS. deze huid is super dun en niet zichtbaar met het blote oog. Zo ontstaat er een netwerk van chroom dat wel elektronen kan geleiden, maar geen ionen. Hierdoor krijgt corrosie geen kans zolang de zogeheten oxidehuid maar heel blijft.

  Wij zijn specialist in het gieten van metalen en kunststoffen, door outsourcing en diverse connecties kunnen wij een goede prijs en kwaliteit verhouding leveren. Bij dit proces zijn wij van begin tot eind aanwezig om kwaliteit te garanderen. Om van het idee tot het eindproduct ervoor te zorgen dat u ontvangt wat u wilt begeleiden we u stap voor stap. Ook het maken van de tekeningen, welke we via SolidWorks aanleveren, is iets waar we u bij kunnen helpen.

  Meer informatie? Vraag vrijblijvend meer informatie op!

   Uw naam (verplicht)

   Uw email (verplicht)

   Onderwerp

   Uw bericht