Coquillegieten

  Simpele aluminium producten produceren?

  Coquillegieten is een permanente vorm van gieten waarbij de vorm uit twee helften bestaat. Deze vorm blijft behouden, maar het gietwerk zelf is een stuk minder nauwkeurig dan bij andere gietmethodes. Daarnaast heeft gietwerk middels coquillegieten een langere stoltijd. Deze gietmethode wordt voornamelijk gebruikt om simpele aluminium producten te gieten.

  Wat is een coquille

  Een coquille is een zware en permanente gietvorm waarin het uit de converter afkomstige gesmolten staal wordt gegoten. Het staal stolt tot zogeheten ingots, dit zijn zware cilindrische blokvormen en hebben een massa van tien ton. Deze blokvormen worden verder gebruikt in walserijen om platen, staven of draden van te maken.

  Die blokvormen moeten dan opnieuw worden verhit zodat ze in een warmbandwalserij tot pantserplaat en daarna tot scheepsplaat worden gewalst. Vervolgens kunnen ze in een koudbandwalserij tot een dunnere plaat worden verwerkt. Dit proces wordt blokgieten genoemd en is sinds de jaren 60 vervangen door het zogeheten continugieten. Deze methode kent een hogere productiviteit en verbruikt veel minder energie. Blokgieten wordt vandaag de dag alleen nog gebruikt wanneer er kleinere hoeveelheiden van een eindproduct gemaakt moeten worden.

  Wilt u meer weten over coquillegieten en wat wij op dit gebied voor u kunnen betekenen? Neem gerust contact met ons op, we vertellen u er graag meer over!

  Meer informatie? Vraag vrijblijvend meer informatie op!

   Uw naam (verplicht)

   Uw email (verplicht)

   Onderwerp

   Uw bericht