Bedrijfsinformatie

  Over Jaco Bruinekool Group B.V.

  In 1998 is de firma “Jaco Bruinekool” opgericht door de gelijknamige eigenaar. Jaco Bruinekool heeft door jarenlang werkzaam te zijn geweest in verschillende bedrijfstakken een brede ervaring opgedaan. In 2008 is Jaco Bruinekool een constructie bedrijf begonnen en dat is uitgegroeit met ook een tak voor gietwerk van RVS, aluminium, kunststof etc. Bruinekool Group B.V. is in 2013 opgericht.

  Gietwerk is in vele soorten en maten verkrijgbaar. Denk aan RVS, gietijzer, brons en aluminium gietwerk. Gietwerk is een specialisme waarbij wij kwaliteit hoog in het vaandel hebben zitten. Of het nu gaat om RVS of zelfs kunststof gieten, wij willen enkel de hoogst mogelijke kwaliteit realiseren. Gieten is een techniek waarbij we producten maken door een vloeibare vorm van gesmolten metaal in een mal te gieten. Dit doen we in onze gieterij. De vormgevingstechniek bestaat al enkele duizenden jaren en er kan gebruik worden gemaakt van allerlei soorten metalen zoals tin, ijzer, brons, zilver en goud, maar ook van kunststof. In dat geval noemen we dit spuitgieten.
  RVS is vandaag de dag een van de meest populaire vormen van gietwerk. RVS staat voor roestvast of roestvrij staal en is een alliage van ijzer, chroom, nikkel en koolstof. Om een metaal RVS te kunnen noemen dient er minimaal 11 tot 12 procent chroom in de staal zijn verwerkt en maximaal 1,2 procent koolstof. Andere soorten RVS bevatten ook molybdeen, titanium, mangaan of silicium.

  Wilt u meer weten over onze werkzaamheden en wat wij voor u kunnen
  betekenen? Neem gerust contact met ons op.

   Uw naam (verplicht)

   Uw email (verplicht)

   Onderwerp

   Uw bericht