Kunststof

  Kunststof gieten

  Kunststof of plastic gieten wordt gedaan middels spuitgieten. Bij het spuitgieten van kunststof wordt kunststof granulaat of kunststof poeder gesmolten om onder hoge druk in een matrijs te worden gespoten. De holte van de mal is gevormd naar het gewenste eindproduct. Vervolgens koelt de kunststof af en wordt het product hard en zichtbaar.

  Spuitgieten gebeurt in zeven stappen en kan volledig geautomatiseerd worden uitgevoerd. Om de hoogst mogelijke kwaliteit mogelijk te maken en het proces zo nauwkeurig mogelijk uit te laten voeren worden robots gebruikt. Robots zorgen namelijk voor minder beschadigingen en voorkomen menselijke fouten.

  Veelgebruikte thermoplastische kunststoffen zijn polypropeen, polystyreen, polycarbonaat en polyamide. Iedere soort heeft zo zijn eigen voordelen en nadelen en het type kunststof dat u kiest is afhankelijk van de technische en visuele eisen die u aan het eindproduct stelt. Voorafgaand aan het ontwikkelproces moet duidelijk zijn wat deze eisen zijn. Daarnaast geldt ook dat u vooraf moet weten hoeveel producten u wilt laten maken. Over het algemeen is het zo dat des te meer u afneemt des te minder u betaalt.

   

  Het kan zijn dat uw kunststoffen gietwerk wat nabewerking nodig heeft om het gewenste eindproduct te krijgen. Voorbeelden van nabewerking zijn decoratie, lijmen en lassen.

  De kosten voor het spuitgieten van thermoplasten is afhankelijk van onder andere de volgende punten:

  • Welk materiaal er wordt gebruikt voor de productie;
  • De hoeveelheid producten er gewenst zijn;
  • De matrijs (mal) die moet worden gemaakt;
  • Hoogte van de machinekosten.

  Meer informatie? Vraag vrijblijvend meer informatie op!

   Uw naam (verplicht)

   Uw email (verplicht)

   Onderwerp

   Uw bericht