Andere metalen

  Andere metalenĀ gieten

  Naast RVS, aluminium en kunststof zijn er nog vele andere metalen die u kunt laten gieten. Populaire keuzes zijn brons, goud en zilver, maar ook messing en zink worden in de gieterij gebruikt.

  Messing gieten

  Messing, dat ook wel geelkoper wordt genoemd, wordt met name gebruikt om ornamenten, raambeslag, deurbeslag en ontelbare siervoorwerpen en gebruiksvoorwerpen te gieten. Messing wordt ook wel eens gebruikt voor het gieten van beelden, maar daarvoor wordt vaker voor brons gekozen. Een groot voordeel van messing is dat het erg hard is en in een dunne laag kan worden gegoten. Om die reden kan het middels siliconen mallen en was modellen worden gegoten.

  Ornamenten, beelden, kandelaars, deurgrepen, deurklinken, kastknoppen, kapstokhaken, brievenbusplaten en nog veel meer kan met messing worden gegoten.

  Zink gieten

  Zink wordt nog maar sinds het begin van de 19e eeuw gebruikt voor gieten. Met name beelden en versieringen worden in zink gegoten. Zink is duurzamer en lichter dan onder andere gietijzer, maar het is ook brozer waardoor zink alleen wordt gebruikt voor decoraties.

  Bronsgieten

  Bronsgieten wordt voornamelijk toegepast bij beeldhouwen waarbij beelden in brons worden gegoten. Het wordt dan ook wel eens bronswerk genoemd. Bronsgieten kan op verschillende manieren, maar er wordt voornamelijk van verloren was gebruik gemaakt.

  Meer informatie? Vraag vrijblijvend meer informatie op!

   Uw naam (verplicht)

   Uw email (verplicht)

   Onderwerp

   Uw bericht